Fietsverslagen heden en verleden

Terug naar navigatie Fietstochten

Fietstochten in het najaar 2018 (vervolg)-


Fietsen november 2018


Vrijdag, 3 november 2018. Vanmorgen ben ik gaan fietsen. Het weer was weer helemaal opgeknapt . Het was wel erg fris en dus handschoenen weer. Toen ik aankwam bij Excelsior, onze opstapplaats, was alleen Jannie aanwezig en verder kwam er ook niets meer bij. We wilden toen in eerste instantie naar Moordrecht fietsen, een korte rit dus. Maar toen we bijna in de buurt van de Haastrechtsebrug waren aangekomen werd de bestemming  gewijzigd in Haastrecht. De route was bekend, langs de Hollandsche IJssel. We hebben toen onze koffie gedronken bij de bakker aldaar. Toen we weer terug wilden naar Gouda werd de bestemming toch weer opnieuw gewijzigd om toen via Stolwijk weer terug naar Gouda te fietsen. Zo gezegd, zo gedaan. Het was een leuke rit geworden, dwars door de polder. Tegen 12 uur waren we weer thuis.


Dinsdag, 6 november 2018.  Vandaag heb ik andere verplichtingen en kan vandaag daarom niet komen fietsen. Komende vrijdag kan ik weer niet fietsen, daar ik in de morgen naar het Kantongerecht in Gouda moet. Ik heb beroep aangetekend tegen een parkeerboete. Dus, de volgende fietsdag wordt voor mij pas volgende week dinsdag  13 november 2018.


Dinsdag, 13 november 2018. Vanochtend zag het er eerst niet naar uit dat ik zou gaan fietsen. Toen ik Sjaak om 08.00 uur uit liet, regende het. Het waren maar spatjes, maar het regende wel gestaag. Maar langzamerhand werd het droger en tegen fietstijd (10.00 uur) begon de zon door te breken. De opstapplek op de dinsdag is altijd op de Markt bij het Stadhuis in Gouda en vlakbij mijn huis. Ik besloot toen tegen opstaptijd toch maar te gaan fietsen. Toen ik aankwam bij de opstapplek kwam ik daar Janny al tegen en om 10.00 uur waren we met 4 enthousiaste fietsers aanwezig. Maar het spetterde soms nog regelmatig, terwijl de lucht toch helemaal open trok en de zon er zo nu en dan door kwam. We besloten op voorstel van Janny naar Moordrecht te fietsen en daar dan wel zien hoe we verder willen gaan. We vertrokken richting de Juliana Sluizen via een wat  alternatieve route langs het pomstation van de boezem bij de splitsing van de Hollansche IJssel en de Gouwe. Hierna ging de route onderaan de dijk verder langs de de Hollandsche IJssel naar Moordrecht. Bij Moordrecht moesten we even van het fietspad af omdat het fietspad daar in onderhoud bleek te zijn. Op de smalle dijk rijden is het altijd gevaarlijk door het snelle autoverkeer, maar alles ging gelukkig goed.

In Moordrecht hebben we weer bij “onze bakker” in het winkel-centrum koffie gedronken.

Hierna reden we via een route eerst langs de dijk en later door de polder terug naar Gouda. Halverwege kozen we voor een relatief nieuw fietspad dwars door de polder richting Zevenhuizen om dan via deze omweg uiteindelijk bij de rijksweg N207 aangekomen, weer terug naar Gouda te fietsen. De wind onderweg was stevig maar we hebben de rit rustig aan volbracht. Het was een korte, maar gezellige rit. Tot de volgende keer!.


Vrijdag, 16 november 2018.  Toen ik vanmorgen uit het raam keek zat alles dicht van de mist. Relatief laat fietste ik deze keer naar de opstapplaats bij Excelsior. Het was erg koud op de fiets en bij Excelsior aangekomen had ik koude oren en ondanks mijn goede (zeil)handschoenen erg koude vingers.

Maar er was nog niemand aanwezig. Ik heb nog even gewacht tot 10.05 uur, maar toen er nog niemand was aan komen fietsen ben ik maar naar huis gegaan. Ik had niet zo veel zin om alleen, bij dit koude weer, zelf een rondje te gaan fietsen. Ik denk nu dat het fietsen, gezien het koude weer, voorlopig wel afgelopen is. Het fietsen is leuk geweest dit jaar. Maar ik denk dat de animo om te fietsen nu flink gaat afnemen, waardoor we hier het fietsseizoen 2018 wel als afgesloten kunnen zien. Maar ieder die nog wil doorgaan met fietsen als het weer het toe laat moet natuurlijk verder gaan. Het fietsen is in ieder geval goed voor je conditie. Misschien zien we elkaar nog eens als het weer een dag wat aangenamer is.  Tot ziens!!


Donderdag, 29 november 2018. De maand november zit er weer bijna op. Het weer is op dit moment fris en nat, maar afgelopen dinsdag kon ik gelukkig weer fietsen. Het was droog vandaag!!! We waren nu met slechts 3 deelnemers. We besloten voor een korte route naar Moordtecht om bij “ons” bakkertje in het winkelcentrum koffie te gaan drinken. Bij de Juliana Sluizen kozen we in eerste instantie de verkeerde afslag naar Moordrecht. Maar dat foutje was snel gecorrigeerd en toen gingen we vol goede moed richting Moordrecht. We hadden de wind op de heenreis wat mee en dat fietste ontspannen. Ik trakteerde deze keer met koffie. We hebben lekker lang met elkaar zitten kletsen. Enige tijd later vertrokken we toch maar weer huiswaards. Tijdens de terugweg hadden we de wind flink tegen. De wind was bovendien erg koud!! Na enige tijd kreeg ik, ondanks mijn warme handschoenen, pijnlijke koude vingers. Ook mijn tenen voelden al snel koud aan. Maar de rit was kort en toen we na de Juliana Sluizen de afslag richting binnenstad hadden genomen ging het beter. Vervolgens haakte ik als eerste af van de  groep en fietste ik de stad in en en was ik snel weer thuis.

Het was weer erg gezellig en tot de volgende keer!


Dinsdag, 4 december 2018. Afgelopen vrijdag ben ik niet gaan fietsen. De weersvoorspellingen waren niet denderend, maar op de dag zelf viel alles erg mee. Intussen waren er al een hoop activiteiten gepland en van fietsen kwam die dag niets meer. Maar ik voel wel dat de animo ook bij mij in dit jaargetijde niet erg groot meer is. Maar ik zie wel wat het de volgende week gaat worden.

Afgelopen weekend was bij mijn kinderen het Sinterklaasfeest gepland  Dat betekende dat er veel tijd werd gestopt in cadeau’s kopen en pakjes inpakken Ik had voor mij deze keer besloten dat ik het eenvoudig zou houden, maar de praktijk is vaak anders en zo ook nu. Uiteindelijk werd het een grote plastic tas met diverse leuke cadeau’s. Zaterdag gingen we naar de verjaardag van kleindochter Bo. Ze werd toen 18 jaar!!! En zondag was dan het Sinterklaasfeest gepland bij mijn zoon in Loon op Zand.  Mijn kleinkinderen werden daar weer enorm verwend. Ze zijn nu 9 en 10 jaar maar hebben al “grote wensen”. Maar de avond was weer erg gezellig.(Klik op de foto’s en onderstreepte namen  voor mogelijk meer informatie)

Fietsen najaar2018-02 Fietsen najaar2018-02

(Klik op de foto’s  en onderstreepte woorden voor mogelijk meer informatie)

Fietsen najaar2018-01 Fietsen najaar2018-01

Vandaag, was de weerplanning goed. Ik besloot daarom toch maar bij het opstartpunt op de Markt in Gouda te gaan kijken of er nu wel deelnemers zouden komen. En dat was gelukkig het geval. Uiteindelijk waren we deze keer met 7 deelnemers. Ook Adri en Gerda waren weer aanwezig.

De bestemming werd Boskoop., Altijd een leuke rit en niet te lang. We vertrokken kort na 10.00 uur richting de Bloemendaalseweg.

Ik reed met Adri voorop en we werden gedurende de rit aangestuurd door Gerda, die meer naar achteren reed. Soms kwam het “commando “links- of rechts af” wat laat en stond de hele groep weer even stil om om te keren., maar uiteindelijk kwam alles toch weer goed.   

Na enige tijd arriveerden wij in Boskoop op onze bestemming,”De Rozentuin”.

We hebben deze keer daar heerlijk lang met elkaar gezellig zitten kletsen en de koffie met het glaasje was weer uitstekend.

Op de terugweg reden we eerst door de polder richting Reeuwijk en vervolgens terug naar Gouda. We kwamen op het industrieterein van de Goudse Poort Gouda weer binnen. Na korte tijd waren we weer terug in het centrum en was ik weer snel thuis. Dat was het wel weer voor vandaag.


Vrijdag, 7 december 2018. Vandaag ben ik niet gaan fietsen. Het weer was heel erg slecht. Het heeft bijna de hele dag geregend. Geen weer om eens gezellig met de groep te gaan fietsen. Nu maar kijken of het de volgende week dinsdag beter weer is. Maar ik krijg de indruk dat de vrijdag voorlopig wel is afgevallen als fietsdag. Er lijkt vanuit die groep weinig animo meer te bestaan in deze periode. We zullen het zien. Tot de volgende keer.


Dinsdag, 11 december 2018. Vandaag ben ik toch weer met de fietsgroep wezen fietsen. Dit keer naar Bodegraven.

We waren toch nog met 7 deelnemers. Onderweg hebben we wel een paar spatten regen gehad, maar de temperatuur was gelukkig goed. Toen we aan de koffie zaten in het centrum van Bodegraven, heeft het flink geregend, maar wij zaten gelukkig droog. Het koffiedrinken duurde daardoor wat langer dan gepland. Vervolgens zijn we via de kortste weg, via de Surfplas en Reeuwijk-Dorp weer naar huis gereden.

Tijdens de terugrit bleef het nu gelukkig droog. Ik had bij het verlaten van onze koffie-stop toch wel even mijn regenkleding aangetrokken. Je bent in Nederland immers nooit zeker dat het droog blijft in de herfst.

Dit was het wel weer voor vandaag.


Vrijdag, 14 december 2018. Vandaag ben ik weer niet gaan fietsen. Het werd steeds meer winter met alle gevolgen van dien. We schieten weer snel op naar het einde van 2018. Het is dit jaar allemaal erg snel gegaan. Deels door de hete zomer en en verder hadden de vele bezigheden invloed op ons. Ook de vele ziekenhuis bezoeken in de afgelopen periode waren er de oorzaak van dat we niet vaak weg konden met onze camper. Maar daar tegenover stond, dat ik veel heb kunnen fietsen en dat we, meer dan in de vorige jaren, naar de oude caravan van Trudy konden in Zeeland. Zo zie je maar weer dat alle nadelen toch vaak zijn voordelen hebben.


Het was vandaag gewoon te koud. Niet leuk allemaal! Daarom zal ik naar verwachting de komende periode niet meer op vrijdag gaan fietsen. Dat betekent ook dat we ook leuke andere dingen kunnen gaan doen. Met de Kerst zijn we al op beide dagen uitgenodigd door onze kinderen en met de jaarwisseling gaan we die vieren met de camper op de camping “’t Haasje” in Oosterhout. Daar heeft mijn zwager met zijn vrouw een grote stacaravan staan. Dat zal zeker weer erg gezellig worden. En dan zit het jaar er weer op..


Daarom wens ik via deze weg al mijn lezers fijne gezellige feestdagen toe en een voorspoedig en gezond 2019!!


Tot volgend jaar in goede gezondheid!!