Fietsverslagen heden en verleden

Terug naar navigatie Fietstochten

Fietstochten in het najaar 2018 (vervolg)-


Fietsen november 2018


Vrijdag, 3 november 2018. Vanmorgen ben ik gaan fietsen. Het weer was weer helemaal opgeknapt . Het was wel erg fris en dus handschoenen weer. Toen ik aankwam bij Excelsior, onze opstapplaats, was alleen Jannie aanwezig en verder kwam er ook niets meer bij. We wilden toen in eerste instantie naar Moordrecht fietsen, een korte rit dus. Maar toen we bijna in de buurt van de Haastrechtsebrug waren aangekomen werd de bestemming  gewijzigd in Haastrecht. De route was bekend, langs de Hollandsche IJssel. We hebben toen onze koffie gedronken bij de bakker aldaar. Toen we weer terug wilden naar Gouda werd de bestemming toch weer opnieuw gewijzigd om toen via Stolwijk weer terug naar Gouda te fietsen. Zo gezegd, zo gedaan. Het was een leuke rit geworden, dwars door de polder. Tegen 12 uur waren we weer thuis.


Dinsdag, 6 november 2018.  Vandaag heb ik andere verplichtingen en kan vandaag daarom niet komen fietsen. Komende vrijdag kan ik weer niet fietsen, daar ik in de morgen naar het Kantongerecht in Gouda moet. Ik heb beroep aangetekend tegen een parkeerboete. Dus, de volgende fietsdag wordt voor mij pas volgende week dinsdag  13 november 2018.


Dinsdag, 13 november 2018. Vanochtend zag het er eerst niet naar uit dat ik zou gaan fietsen. Toen ik Sjaak om 08.00 uur uit liet, regende het. Het waren maar spatjes, maar het regende wel gestaag. Maar langzamerhand werd het droger en tegen fietstijd (10.00 uur) begon de zon door te breken. De opstapplek op de dinsdag is altijd op de Markt bij het Stadhuis in Gouda en vlakbij mijn huis. Ik besloot toen tegen opstaptijd toch maar te gaan fietsen. Toen ik aankwam bij de opstapplek kwam ik daar Janny al tegen en om 10.00 uur waren we met 4 enthousiaste fietsers aanwezig. Maar het spetterde soms nog regelmatig, terwijl de lucht toch helemaal open trok en de zon er zo nu en dan door kwam. We besloten op voorstel van Janny naar Moordrecht te fietsen en daar dan wel zien hoe we verder willen gaan. We vertrokken richting de Juliana Sluizen via een wat  alternatieve route langs het pomstation van de boezem bij de splitsing van de Hollansche IJssel en de Gouwe. Hierna ging de route onderaan de dijk verder langs de de Hollandsche IJssel naar Moordrecht. Bij Moordrecht moesten we even van het fietspad af omdat het fietspad daar in onderhoud bleek te zijn. Op de smalle dijk rijden is het altijd gevaarlijk door het snelle autoverkeer, maar alles ging gelukkig goed.

In Moordrecht hebben we weer bij “onze bakker” in het winkel-centrum koffie gedronken.

Hierna reden we via een route eerst langs de dijk en later door de polder terug naar Gouda. Halverwege kozen we voor een relatief nieuw fietspad dwars door de polder richting Zevenhuizen om dan via deze omweg uiteindelijk bij de rijksweg N207 aangekomen, weer terug naar Gouda te fietsen. De wind onderweg was stevig maar we hebben de rit rustig aan volbracht. Het was een korte, maar gezellige rit. Tot de volgende keer!.


Vrijdag, 16 november 2018.  Toen ik vanmorgen uit het raam keek zat alles dicht van de mist. Relatief laat fietste ik deze keer naar de opstapplaats bij Excelsior. Het was erg koud op de fiets en bij Excelsior aangekomen had ik koude oren en ondanks mijn goede (zeil)handschoenen erg koude vingers.

Maar er was nog niemand aanwezig. Ik heb nog even gewacht tot 10.05 uur, maar toen er nog niemand was aan komen fietsen ben ik maar naar huis gegaan. Ik had niet zo veel zin om alleen, bij dit koude weer, zelf een rondje te gaan fietsen. Ik denk nu dat het fietsen, gezien het koude weer, voorlopig wel afgelopen is. Het is leuk geweest dit jaar. Dan sluiten we voorlopig hier het fietsseizoen af. Ik wens iedereen nog een fijne periode toe en wie weet zien we elkaar nog eens als het weer een dag wat aangenamer is.  Tot ziens!!(Klik op de foto’s en onderstreepte namen  voor mogelijk meer informatie)

Fietsen najaar2018-02 Fietsen najaar2018-02

(Klik op de foto’s  en onderstreepte woorden voor mogelijk meer informatie)

Fietsen najaar2018-01 Fietsen najaar2018-01