Fietsverslagen heden en verleden

Terug naar navigatie fietstochten  

Fietstochten in het najaar 2018 (vervolg)-


Fietsen oktober 2018


Dinsdag, 16 oktober 2018. Dit keer ging ik wel op de afgesproken tijd richting opstapplaats bij het stadhuis. Nu stonden er gelukkig al een aantal deelnemers te wachten. Dus, wordt het vandaag niet alleen fietsen. Met de groep fietsen is toch altijd veel gezelliger, toch? Vandaag waren ook weer de “vaste” voorfietsers aanwezig, zoals Johan en Adri, plus “achtervanger” Hennie. Er was tegen de gewoonte in nu enige discussie wat de bestemming zou moeten zijn. Maar er werd op democratische wijze besloten om naar Bergambacht te fietsen. Dit proces ging zo als ik het nu schets, Adri roept vragend “Bergambacht ?”, en een aantal deelnemers knikken en de rest hoort het niet en fietst gewoon achter de voorfietser aan. Heel effectief…. Maar alles ging goed en we waren op weg. De heenweg ging min of meer via de kortste weg langs de provinciale weg (N207) naar Stolwijk en vervolgens binnendoor richting Bergambacht. Daar gingen we weer koffiedrinken bij ons het vertrouwde “Eetcafé. ‘t Centrum”. Het was heerlijk weer. We  konden buiten lekker in de zon zitten  op het terras. Na de koffie reden we richting Vlist, Haastrecht en langs de Hollandsche IJssel weer naar huis. Het was weer een fijne fietstocht.


Dinsdag, 23 oktober 2018. De weerswachtingen voor vandaag waren wat minder. Na een lange warme en droge periode lijkt de herfst nu toch te zijn gekomen. De temperatuur is flink gedaald en de bladeren van bomen en struiken beginnen nu snel te verkleuren. De herfst is daarom altijd een mooie periode voor mij. Prachtig!! Vandaag stond er echter een straffe wind. Het zou geen gemakkelijke dag worden voor de fietsers zonder ondersteuning.  Tegen 10.00 uur reed ik naar ons opstappunt bij het stadhuis. Er stond daar al een medefietser te wachten, maar het was nog vroeg. Even  later kwam Johan al aanrijden en vervolgens arriveerden er toch nog een paar. Bij het stadhuis is er op dinsdag altijd een periode van even bijkletsen alvorens we kunnen bepalen waar we deze dag naar toe gaan. Mede door de sterke wind werd voor een relatief korte rit naar Bodegraven gekozen.

We hadden volgens plan op de heenreis de wind tegen moeten hebben om als we terug gingen de wind mee. Vandaag klopte die redenering helaas niet. Het leek wel of we onderweg steeds vaker de wind tegen hadden. Maar we waren op weg. Het was een leuke rit, waarbij ik deze keer met Johan voorop reed. De rit ging langs de Reeuwijkse Plassen en via het Reeuwijkse Hout naar Bodegraven, Toen we vlak bij Bodegraven arriveerden kreeg de groep van Johan de keus of Bodegraven binnen te rijden en weer in het centrum koffie te gaan drinken of vlakbij bij Mc Donald’s koffie te gaan drinken. Er werd  deze keer gekozen voor de kortste weg naar Mc Donald’s. De koffie is daar goed en goedkoop (1 €). Ik nam er deze er keer nog wat extra’s bij. Het is altijd gezellig om met de groep daar een koffiestop te hebben. Hierna werd weer de terugreis gestart. Het bleef gelukkig droog, maar de wind was nu flink toe genomen. We reden nu weer tegen de wind in naar Reeuwijk-Dorp en toen verder door het Reeuwijkse Hout terug naar Gouda. Gezien de wind was het een goede keuze geweest om naar Bodegraven te rijden. Bij Gouda was het weer het verhaal van de “7 nikkertjes” waarbij telkens een medefietser alleen verder ging naar huis. Johan was deze keer de laatste “afvaller” en alleen reed ik tenslotte naar mijn huis door naar het centrum van Gouda. Alles was goed verlopen en ik was weer goed thuis gekomen. Tot de volgende keer.


Vrijdag, 26 oktober 2018. Vandaag waren de weersvoorspellingen slecht. Het zou de hele dag regenen en dat betekende voor mij niet fietsen. Naar mate het later werd werden voorspellingen snel aangepast en zou de regen pas in de middag gaan komen. Op Buien Radar werd het ook wat rustiger, doch miezerregen is nooit waarneembaar op de radar en dan wordt je toch nat!! Tegen mijn vertrektijd was het even droog en ik besloot toch naar de opstapplaats te rijden. Daar stonden toch al een paar deelnemers te wachten. Enige tijd later volgden er nog een paar en tegen vertrektijd waren we met 6 deelnemers. We besloten naar Intratuin in Zevenhuizen te fietsen. Daar was Intratuin in oktober al in Kerstsfeer en prachtig om even te gaan bekijken. We vertrokken richting Wadinxveen via de Bloemendaalseweg. Het was wel de kortste weg, maar wel gevarieerd en niet altijd langs een drukke weg met veel auto’s.

We reden vervolgens door Wadinxveen heen en toen richting Zevenhuizen.

Langs de weg naar Zevenhuizen werd nu prachtige nieuwbouw gerealiseerd. Mooie huizen met veel ruimte er om heen. Kort daarna bereikten we Intratuin. Buiten was alles al in Kerstsfeer met witte versierde kerstbomen. En bij de ingang was een mooie ruimte helemaal gevuld met winterse taferelen. Binnen lagen al veel kerstspullen klaar voor de verkoop, maar de kerstsfeer was hier nog niet. Daar mijn zoon Marc ook werkt ook bij een tuincentrum in Oosterhout was er een groot verschil. Vorige jaren was daar in het tuincentrum van mijn zoon het hele bedrijf  in volledige kerstsfeer. Dat was hier echter niet het geval , maar dat kan nog komen. We moesten binnen een vaste route volgen om bij het restaurant te komen. Het restaurant was echter wel in kerstsfeer We hebben daar heerlijk rustig onze koffie kunnen drinken in kerstsfeer. Het was opmerkelijk druk op dit tijdstip op de vrijdagmorgen bij Intratuin. De reclame had blijkbaar heel goed gewerkt. Nadat we uitgebreid en gezellig onze koffie op hadden gedronken vertrokken we weer via de zelfde weg als we gekomen waren naar Gouda. Daarna waren we weer snel thuis. Een gezellige rit!!

(Klik op de foto’s en onderstreepte namen  voor mogelijk meer informatie)

Fietsen najaar2018-01

(Klik op de foto’s  en onderstreepte woorden voor mogelijk meer informatie)

Fietsen najaar2018-03 Fietsen najaar2018-03

Fietstocht 23-10-2018: langs de Reeuwijkseplassen naar Mc Donald’s, Bodegraven

Langs de Reeuwijkse Plassen

‘t Vaantje

Mc Donald’s, Bodegraven


Centrum Bergambacht

Intratuin in kerstsfeer oktober 2018